Nezařazené

Typ 3 (kudrnaté vlasy)

Vlasy typu 3 jsou pravověrné kudrny – pružné, plné života a jasně tvarované. Vlasy mají u hlavy více objemu než dvojkové typy. Opět si je rozdělíme do tří podkategorií, tentokrát podle průměru kudrny.

Kudrny typu 3A mají průměr zhruba jako násada od smetáku (prominou spontánní příměr :). Jsou kompaktnější než vlny 2. typu a jasně definované do písmene S. (vlevo)

Kudrny typu 3B jsou pružné spirály o průměru něčeho lákavějšího: špuntu od vína. Mívají hustou a hrubší strukturu. (uprostřed)

Kudrny 3C už jsou těsné lokny až vývrtky, které mají průměr tak na tužku. V anglofonním světě se tento typ vln označuje jako curly-coily. Takové vlasy mají největší objem, a také největší rozdíl mezi délkou suchých a mokrých vlasů. (vpravo)

Tipy pro vlasy typu 3

Typ 3 A: Dokud máš vlasy vlhké, natáčej malé úseky pramenů okolo prstu, abys napomohla definici vln (tzv. finger coiling technika, více zde).

Typ 3 B: Ke stylingu používej krém nebo mléko pečetící vlhkost, abys předešla krepatění a povzbudila definici vln.

Typ 3 C: Jejich tvar nejlépe oživíš vrtulkami a šneky (twist-out, bantu-knot out) nebo ohebnými natáčkami na vlasy (flexi rod set, perm rod set). Ovšem nesuš je horkým vzduchem.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *